Σφάλμα διακοπής 0x0000007F

Τα μηνύματα λάθους υπολογιστή μπορεί να είναι πραγματικά μπερδεμένα και υπάρχουν λίγα περισσότερα απογοητευτικά για να προσπαθήσετε να καταλάβετε μετά το Σφάλμα Stop 0x0000007F. Όποιος έχει λιγότερο από εμπεριστατωμένη κατανόηση των προβλημάτων του υπολογιστή θα δυσκολευτεί να αποκρυπτογραφήσει αυτό το πρόβλημα και η τελική του ετικέτα (UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP) δεν φωτίζει πραγματικά το ζήτημα.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σφάλμα Stop 0x0000007F και τι πρέπει να κάνετε για να το σταματήσετε.

Εντάξει, τι σημαίνει αυτό το σφάλμα;

Υπάρχουν μερικοί κύριοι λόγοι για τους οποίους θα εμφανιστεί αυτό το σφάλμα.

  • Ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει κάποιου είδους αποτυχία υλικού. Αυτό συνήθως δεν υποδηλώνει υπερβολικά σοβαρά προβλήματα και συχνά αναφέρεται σε πρόβλημα με κατεστραμμένο Ram. Περιστασιακά το σφάλμα μπορεί να αναφέρεται σε κάτι πιο σοβαρό όπως μια κατεστραμμένη μητρική πλακέτα. Είναι δυνατό να εξετάσετε το επάνω μέρος της οθόνης STOP και να εντοπίσετε το ακριβές πρόβλημα, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο.
  • Λιγότερο πιθανό, αλλά το Σφάλμα Διακοπής 0x0000007F μπορεί επίσης να εμφανιστεί όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα λογισμικού.
  • Προσπαθήσατε να κάνετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο γρήγορα από ό,τι έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μέσω “υπερχρονισμού”.

Διόρθωση του Σφάλματος Διακοπής

Ο τρόπος με τον οποίο θα διορθώσετε το Σφάλμα Διακοπής 0x0000007F θα εξαρτηθεί από τη γενική αιτία του προβλήματος. Εδώ είναι μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε.

  • Πρώτον, εάν κάνετε overclocking τον υπολογιστή σας, πρέπει να ξεκινήσετε να τον εκτελείτε ξανά στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει πλήρως το BIOS και τα προγράμματα οδήγησης υλικού για κάθε κομμάτι του συστήματός σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλη η μνήμη του υπολογιστή σας λειτουργεί με την ίδια ταχύτητα.
  • Εάν τα παραπάνω δεν λειτουργούν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα λίγο πιο βαθιά. Χρησιμοποιήστε τα διαγνωστικά εργαλεία του λειτουργικού σας συστήματος για να προσδιορίσετε εάν κάποια από τη μνήμη RAM σας δεν λειτουργεί σωστά. Εάν κάποια από τη μνήμη RAM σας εμφανιστεί ως κακή στο διαγνωστικό, αντικαταστήστε την αμέσως.
  • Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί, τότε πιθανότατα έχετε μια μητρική πλακέτα που δεν λειτουργεί σωστά και πιθανότατα θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε εντελώς. Αυτή είναι η λιγότερο επιθυμητή επιλογή (και σχετικά δύσκολη για τους κατόχους φορητών υπολογιστών), οπότε επιδιώξτε την μόνο ως έσχατη λύση ή αν γνωρίζετε σίγουρα ότι είναι το πρόβλημα.

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί πάντα βέλτιστα

Ενώ προβλήματα με το μητρώο σας ή προβλήματα με ιούς ενδέχεται να μην συμβάλλουν άμεσα σε αυτό το σφάλμα, θα κάνετε πολύ καλύτερα για εσάς και το σύστημά σας εάν το ρυθμίζετε τακτικά. Η εγκατάσταση ενός εργαλείου καθαρισμού μητρώου και ενός λογισμικού προστασίας από ιούς και η χρήση τους μία ή δύο εβδομάδες για να διατηρείται η καλή λειτουργία του υπολογιστή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα σφάλματα όπως το Σφάλμα Stop 0x0000007F είναι ελάχιστα.

Σχολιάστε