Τα 5 πιο δημοφιλή προβλήματα smartphone που χρειάζονται επισκευή

Πολλές φορές, ένα πρόβλημα στο τηλέφωνο ή ένα ατύχημα σας κάνει να ανησυχείτε για την αντιμετώπισή του. Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε αν το πρόβλημα με το κινητό μας είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί ή όχι. Αυτή η άγνοια μας οδηγεί να πάρουμε μια λάθος απόφαση όπως η αντικατάσταση του κινητού αντί να το επισκευάσουμε.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι επισκευών smartphone συζητούνται παρακάτω.

Πρόβλημα ήχου – Η ακανόνιστη ή η απουσία ήχου του ηχείου ή του μικροφώνου είναι ένα κοινό πρόβλημα. Μερικές φορές τα αρχεία ήχου επίσης δεν εκπέμπουν ήχο. Αυτό οφείλεται συνήθως σε κατεστραμμένο ή δυσλειτουργικό σύστημα ήχου, ηχείο, μικρόφωνο, κουμπιά έντασης ήχου ή υποδοχή ακουστικών.

Ραγισμένη οθόνη LCD – Τα κινητά τηλέφωνα όχι μόνο γίνονται πιο κομψά μέρα με τη μέρα, αλλά και πιο εύθραυστα από ποτέ. Μια πτώση από πολύ χαμηλό ύψος επίσης μπορεί να σπάσει την οθόνη. Ενώ ταξιδεύετε, η παρατήρηση των ανθρώπων γύρω θα σας πει ότι οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν ένα τηλέφωνο με ραγισμένη οθόνη. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που έχει επίσης μια γρήγορη λύση. Μια απλή αντικατάσταση LCD μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας ξανά σαν καινούργιο.

Υδάτινη καταστροφή – Το τηλέφωνό σας μπορεί να γλιστρήσει σε μια ντουλάπα νερού, μια μπανιέρα ή οποιοδήποτε άλλο υδάτινο σώμα. Μπορεί επίσης να χυθεί υγρό πάνω του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια; Μερικοί άνθρωποι ή άρθρα μπορεί να σας συμβουλεύουν να θάψετε το τηλέφωνό σας μέσα σε άψητο ρύζι, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν βοηθάει. Μάλλον βλάπτει περαιτέρω το τηλέφωνό σας με την περιεκτικότητά του σε άμυλο. Το νερό διαβρώνει τα εσωτερικά μέρη και τα κυκλώματα. Έτσι, ένα τηλέφωνο που έχει υποστεί ζημιά από το νερό απαιτεί έναν έμπειρο τεχνικό για να το επισκευάσει.

Σπασμένα κουμπιά – Τα κουμπιά λειτουργίας και αρχικής οθόνης χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα. Έτσι, είναι πιο επιρρεπή σε σπάσιμο ή δυσλειτουργία από άλλα κουμπιά. Η λειτουργία ενός τηλεφώνου χωρίς αυτά τα δύο σημαντικά κουμπιά γίνεται μια αρκετά δύσκολη δουλειά. Για να τερματίσετε το πρόβλημα και να επαναφέρετε τα κουμπιά που λειτουργούν ομαλά, ένα κέντρο επισκευής θα σας βοηθήσει πολύ.

Σφάλμα συστήματος – Ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιείται κυρίως για περιήγηση στο διαδίκτυο συχνά πέφτει θύματα επιθέσεων ιών που καταρρέουν το σύστημα. Άλλοι λόγοι για αυτό ίσως είναι πρόβλημα μητρικής πλακέτας ή υπερφόρτωση δεδομένων. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μια κατάρρευση του συστήματος αφήνει το τηλέφωνο νεκρό, το οποίο μπορεί να ανακτηθεί μόνο από έναν έμπειρο τεχνικό.

Θύρα φόρτισης – Όλοι φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και στις περισσότερες περιπτώσεις περισσότερες από μία φορές. Αυτό επιβαρύνει την κατάσταση της θύρας φόρτισης. Η εισαγωγή του καλωδίου σχεδόν καθημερινά παραμορφώνει τη θύρα. Σε μια τέτοια κατάσταση, το ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορεί να εισέλθει στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φορτιστεί. Το πρόβλημα της θύρας φόρτισης μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενός έμπειρου κέντρου επισκευής κινητών τηλεφώνων.

Εάν το τηλέφωνό σας αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού κέντρου επισκευών για να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας. Κανένα από τα προβλήματα δεν μπορεί να λυθεί με DIY hacks. Η απειρία και η έλλειψη γνώσης μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω το πρόβλημα. Αφήστε, λοιπόν, τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εσείς παραμένετε ελεύθεροι από την ένταση.

Σχολιάστε