Τι να κάνετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Xbox 360 και η κονσόλα σας δεν παίζει παιχνίδια ή παγώνει

Σε αντίθεση με πριν, τα παιδιά στις μέρες μας επέλεγαν να μείνουν στο σπίτι αντί να παίζουν μπάλα έξω. Αυτό οφείλεται στη διασκέδαση που παίρνουν τα μικρά παιδιά, ακόμη και τα λίγο μεγαλύτερα από το Xbox 360. Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, η κονσόλα παιχνιδιών Xbox 360 έχει επίσης τα ελαττώματά της και αν δεν προσέξετε, μπορεί να τελειώσετε με άχρηστο κουτί και προβλήματα με το Xbox 360.

Οι παίκτες του Xbox 360 που γνωρίζουν καλά την κονσόλα παιχνιδιών πιθανότατα γνωρίζουν για τα σφάλματα όπως E13, 14, 16, e74, κ.λπ. Είναι πολύ ακριβό και όποιος παίζει ένα πολύ καλό παιχνίδι και παθαίνει ξαφνικά ένα σφάλμα είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικός .

Τα μέρη του Xbox 360 που έχουν τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η GPU, ο σκληρός δίσκος, η μονάδα δίσκου και οι σφιγκτήρες της μητρικής πλακέτας. Το πιο κοινό γνωστό πρόβλημα που σχετίζεται με αυτά τα εξαρτήματα οφείλεται στην υπερθέρμανση μετά από αρκετές ώρες αναπαραγωγής στην κονσόλα παιχνιδιών.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που συμβαίνουν σε ένα Xbox 360 είναι όταν παγώνει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό δίσκο παιχνιδιού για να ελέγξετε αν λειτουργεί. Αν το κάνει, σημαίνει ότι ο πρώτος δίσκος είναι κατεστραμμένος. Εάν η κονσόλα δεν παίζει και τους άλλους δίσκους παιχνιδιών, πρέπει να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τον σκληρό δίσκο και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε το Xbox 360 με έναν δίσκο παιχνιδιού. Εάν εκτελείται, σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στον σκληρό σας δίσκο.

Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ελέγξτε για τυχόν σφάλματα ή αναζητήστε κόκκινα φώτα γύρω από το κουμπί λειτουργίας. Εάν δεν βλέπετε κανένα, είναι πιθανό να οφείλεται σε ελαττωματική μονάδα CD και ο μόνος τρόπος για να το μάθετε αυτό είναι με τη χρήση της μονάδας αντικατάστασης.

Ένα άλλο από τα κοινά προβλήματα του Xbox 360 με αυτήν την κονσόλα είναι όταν το Xbox 360 παγώνει με μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται στην οθόνη και βλέπετε κόκκινα φώτα γύρω από το κουμπί λειτουργίας. Αυτό είναι πιο γνωστό ως ο κόκκινος δακτύλιος του θανάτου και προκαλείται από υπερθέρμανση. Πρέπει να ανοίξετε την κονσόλα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί απλοί οδηγοί βίντεο που διατίθενται στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε ιστότοπους κοινής χρήσης βίντεο, για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Η καλύτερη λύση για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η αντικατάσταση της ψύκτρας με μια νεότερη.

Η διαδικασία διαρκεί κυριολεκτικά λίγα λεπτά, αλλά πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι. Κατά την αντικατάσταση της ψύκτρας μην βγείτε έξω και αγοράστε ένα ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να αποκτήσετε μία από τις νεότερες ενημερωμένες ψύκτρες που είναι μεγαλύτερες και μπορούν να σταματήσουν την υπερθέρμανση της GPU. Αυτά βασίζονται στη νέα σχεδίαση που χρησιμοποιεί τώρα η Microsoft και μόλις το κάνετε αυτό, δεν θα έχετε άλλα προβλήματα με το Xbox 360.

Σχολιάστε