Τι συμβαίνει με το All The Hype; Το νέο τσιπ επεξεργαστή PS3

Υπήρξε πολύ μεγάλη δημοσιότητα πέρυσι σχετικά με το επαναστατικό τσιπ επεξεργαστή του Play Station 3, “The Cell”. Αυτό το τσιπ επεξεργαστή επρόκειτο να ανατινάξει τα μυαλά όλων και να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα βιντεοπαιχνίδια. Θα έκανε τα παιχνίδια τόσο εκπληκτικά ρεαλιστικά, που δεν θα μπορούσατε ποτέ να επιστρέψετε στα παλιά συστήματα.

Τώρα, το PS3 κυκλοφόρησε και όλοι περιμένουν ακόμα αυτή τη συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού που υποσχέθηκε το Cell. Η Sony είχε πει ότι, συγκεκριμένα, το Cell θα έδινε στο PS3 καλύτερα γραφικά και περισσότερες λεπτομέρειες και θα του έδινε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του xBox 360 και του Nintendo Wii.

Τι κάνει το τσιπ του επεξεργαστή Cell τόσο εξαιρετικό; Το τσιπ του επεξεργαστή Cell είναι ένα τσιπ πολλαπλών πυρήνων, που σημαίνει ότι έχει έναν κύριο πυρήνα επεξεργαστή που ελέγχει έναν αριθμό υπο-επεξεργαστών. Αυτός ο σχεδιασμός είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα κανονικά τσιπ επεξεργαστών, επειδή είναι σε θέση να εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Με το Cell, κάθε τσιπ έχει πολλούς πυρήνες που ελέγχουν 8 υπο-επεξεργαστές. Ενώ τα κανονικά τσιπ επεξεργαστή μπορούν να εκτελέσουν μόνο 2 εργασίες ταυτόχρονα, το Cell μπορεί να εκτελέσει έως και 10. Αυτό σημαίνει ότι τρέχει πιο γρήγορα από 4 GHz, 10 φορές πιο γρήγορα από τα τσιπ επεξεργαστών υπολογιστή. Το τσιπ της Intel πλησιάζει περισσότερο, τρέχοντας στα 3,8 GHz.

Αυτό σημαίνει για τους παίκτες είναι ότι το τσιπ επεξεργαστή PS3 μπορεί να προσφέρει καλύτερα γραφικά. Η αυξημένη ταχύτητα λειτουργίας και οι πολλαπλές εργασίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα παιχνίδια ακόμα πιο ρεαλιστικά. Αυτή ήταν η αιτία για όλη τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την κυκλοφορία του συστήματος gaming με το νέο τσιπ επεξεργαστή.

Δυστυχώς, πολλοί παίκτες πιστεύουν ότι το Cell δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Μερικοί παίκτες λένε ότι το XBox 360 έχει καλύτερα γραφικά από το PS3. Εάν συγκρίνετε παιχνίδια κατασκευασμένα και για τα δύο συστήματα, όπως το Madden 07, το Call Of Duty 3, το Need For Speed ​​Carbon και άλλα, μπορείτε να δείτε ότι το XBox έχει καλύτερα γραφικά παντού. Μπορείτε να δείτε κάποιες διαφορές στα γραφικά, αλλά είναι δύσκολο να πούμε ότι τα γραφικά ενός συστήματος είναι καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, σε ορισμένα παιχνίδια το φόντο είναι πιο καθαρό ή ο φωτισμός καλύτερος. Οι περισσότεροι παίκτες συμφωνούν ότι αυτές οι διαφορές είναι ελάχιστα αισθητές.

Σε πολλούς φαίνεται ότι οι κατασκευαστές του PS3 δεν χρησιμοποιούν πλήρως τις δυνατότητες του τσιπ. Όχι ακόμα, πάντως. Οι παίκτες περιμένουν με ανυπομονησία τον επόμενο γύρο νέων παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν από το PS3 και ελπίζουν ότι οι προγραμματιστές θα χρησιμοποιήσουν το Cell στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Το Cell αναπτύχθηκε από τη Sony, την Toshiba και την IBM που συνεργάζονται για τέσσερα χρόνια, και υπάρχουν σχέδια για χρήση των δυνατοτήτων πολλαπλών εργασιών υψηλής ταχύτητας για νέα μοντέλα ψηφιακών τηλεοράσεων και άλλων οικιακών ηλεκτρονικών ειδών. Η χρήση αυτής της ολοκαίνουργιας τεχνολογίας από το Play Station 3 είναι κάτι σαν πρώτη. για ένα νέο τσιπ επεξεργαστή να κάνει το ντεμπούτο του με μια κονσόλα παιχνιδιών είναι ασυνήθιστο. Ίσως αυτή να είναι μια νέα τάση στον κλάδο της τεχνολογίας. Αυτά είναι καλά νέα για τους παίκτες!

Σχολιάστε