Το λογισμικό Live Green Screen προσέθεσε αξία στη διαδικασία Chroma Key

Το λογισμικό ζωντανής πράσινης οθόνης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε κινηματογραφιστή ή φωτογράφο, είτε είστε επαγγελματίας είτε απλώς κάποιος που του αρέσει να παίζει με την επεξεργασία των βίντεο ή των φωτογραφιών του σπιτιού του. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται να χρησιμοποιήσουν το Chroma Key ή το Green Screen επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο ή περίπλοκο να το εφαρμόσουν στην εργασία τους. Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς ψευδές επειδή η διαδικασία Chroma Key είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί ακριβό και περίπλοκο εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η δική σας κάμερα, το σκηνικό, τα φώτα πλήκτρων χρώματος και το λογισμικό πράσινης οθόνης.

Το φαινόμενο του λογισμικού ζωντανής πράσινης οθόνης έχει σαρώσει το δρόμο του τις τελευταίες δεκαετίες και έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές. Με ταινίες blockbuster που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διαδικασία Chroma Key για να κάνουν τις ταινίες τους στη ζωή σαν μεγάλες παραγωγές “in your face”. Αποδίδεται επίσης στη μείωση του κόστους παραγωγής επιτρέποντας στους σκηνοθέτες να κινηματογραφούν μέσα στα στούντιο τους αντί για ακριβές τοποθεσίες σε άλλες χώρες. Το ίδιο πράγμα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για οικιακή χρήση. Θα επενδύσετε λίγο σε κάποιο εξοπλισμό, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας εξυπηρετήσει καλά στα έργα σας.

Εκτός από το λογισμικό ζωντανής πράσινης οθόνης, θα πρέπει να επενδύσετε σε καλό εξοπλισμό, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα και δεν θα προκαλέσει προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την εργασία σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κιτ στούντιο οθόνης στην αγορά. (είτε είναι πράσινο είτε μπλε) ένα λεπτό υλικό που έχει περισσότερη γυαλάδα ή το ματ με πιο χοντρή επένδυση.

Το τελευταίο είναι καλύτερο γιατί έχει λιγότερες ρυτίδες και δεν θα επηρεάσει το φόντο της εικόνας σας κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και όχι μόνο, αλλά απορροφά και το φως καλύτερα. Το γυαλιστερό υλικό επιτρέπει στο φως να αναπηδά προς το θέμα σας και μπορεί να προκαλέσει διαρροή φωτός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πράσινη είτε μπλε οθόνη, αλλά το πράσινο χρησιμοποιείται ευρέως επειδή δεν βρίσκεται συνήθως στο ανθρώπινο σώμα.

Ένα άλλο σημαντικό και κρίσιμο μέρος κατά τη χρήση της διαδικασίας Chroma Key είναι το σύστημα φωτισμού σας. Τα φώτα πλήκτρων χρώματος θα πρέπει να τοποθετούνται και στις δύο πλευρές της οθόνης σας και όχι απευθείας προς το θέμα σας, ώστε να μην προκληθεί διαρροή φωτός και γωνία των φώτων σας προς τα κάτω. Στο παρελθόν, ο φωτισμός παρήγαγε υψηλότερες θερμοκρασίες, καθιστώντας τον ηθοποιό αρκετά άβολο να εργαστεί.

Σήμερα, το σύστημα φωτισμού, παράγει λιγότερη θερμότητα, είναι μικρό βάρος και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια. Αυτό που θα μπορείτε να παράγετε με το λογισμικό ζωντανής πράσινης οθόνης θα δώσει στη δουλειά σας μια πιο εκλεπτυσμένη και επαγγελματική εμφάνιση και εάν χρησιμοποιείτε τη διαδικασία Chroma Key στην επιχείρησή σας θα αυξήσει τις πωλήσεις σχεδόν αμέσως.

Σχολιάστε