Το Sony Ericsson XPERIA Mini – Μια αναβάθμιση στο X10 Mini

Η σειρά XPERIA της Sony Ericsson ήταν γνωστή για τη δημιουργία μικρού μεγέθους smartphone όπως το X10 Mini. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις ακουστικών, αυτή η συμπαγής συσκευή Android είναι απλώς ξεπερασμένη. Τώρα, το εν λόγω smartphone αναβαθμίζεται με το νέο Mini.

Σκεύη, εξαρτήματα

Κάθε κομμάτι υλικού με το Sony Ericsson XPERIA Mini είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του προκατόχου του. Ο προκάτοχός του είχε μια χωρητική οθόνη αφής 2,55 ιντσών TFT, η οποία πρόσφερε ανάλυση 240 x 320 pixel. Το Mini διαθέτει οθόνη αφής 3,0 ιντσών που προσφέρει ανάλυση 320×480 pixel. Επιπλέον, το νέο smartphone έρχεται με το Sony Mobile BRAVIA Engine. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας της Sony με μεγάλη οθόνη.

Αυτές τις μέρες, οι χρήστες προσελκύονται από τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα στα σύγχρονα smartphone. Αν και το Mini δεν διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα, έρχεται με επεξεργαστή κινητού τηλεφώνου που είναι πιο χρονισμένος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το προηγούμενο Mini είχε επεξεργαστή 600 MHz ARM 11 chipset Qualcomm MSM7227 με ενσωματωμένη GPU Adreno 200. Στο παρελθόν, αυτό θεωρούνταν ένα από τα πιο γρήγορα. Ωστόσο, τα σημερινά πρότυπα βάζουν αυτόν τον επεξεργαστή στο κάτω μέρος του πόλου τοτέμ. Το Sony Ericsson XPERIA Mini μπορεί να μην διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα, αλλά εξακολουθεί να συνοδεύεται από έναν επεξεργαστή που είναι στο ίδιο επίπεδο με τα σημερινά πρότυπα. Έρχεται με επεξεργαστή Scorpion 1 GHz Qualcomm QSD8255 Snapdragon με ενσωματωμένη GPU Adreno 205. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερα γραφικά. Επιπλέον, έρχεται με 512 MB μνήμης RAM που προσθέτει στην απόδοση του τηλεφώνου.

Λογισμικό

Το X10 Mini έρχεται προεγκατεστημένο με την έκδοση Android OS 1.6 Donut. Αυτή η προηγούμενη έκδοση μπορεί τώρα να ενημερωθεί στην έκδοση 2.1 Éclair του λειτουργικού συστήματος Android. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα 2 εκδόσεις πιο ενημερωμένες από την Éclair. Από την άλλη, το Sony Ericsson XPERIA Mini έρχεται προεγκατεστημένο με το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα που έχει να προσφέρει το Android της Google. Έρχεται προεγκατεστημένο με την πιο προηγμένη έκδοση λειτουργικού συστήματος Android 2.3 Gingerbread.

Αυτή η έκδοση του Android έρχεται με μια σειρά από πλεονεκτήματα. Εκτός από την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας, είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει έναντι του ανταγωνισμού είναι η πιστότητα στο web. Έρχεται με υποστήριξη Flash. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να επισκέπτονται οποιονδήποτε ιστότοπο βρίσκονται στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι συσκευές XPERIA όπως το Play, το Arc και το Neo έχουν λάβει την ενημέρωση 2.3.3. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν περισσότερα από το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Το Sony Ericsson XPERIA Mini είναι βέβαιο ότι θα έρθει με αυτήν την ενημέρωση μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά.

Με αυτές τις αναβαθμίσεις, οι χρήστες είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν αυτό το συμπαγές smartphone.

Σχολιάστε