Τρόπος εκτύπωσης οθόνης – Δημιουργία T-Shirt με το PhotoEZ

Η μεταξοτυπία στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική, εθιστική χειροτεχνία και μπορεί ακόμη και να είναι κερδοφόρα. Τα φύλλα μεταξοτυπίας PhotoEZ θα σας εξοικονομήσουν χρόνο για τα έργα σας. Αυτά τα φύλλα είναι στένσιλ με προεπικάλυψη που είναι έτοιμα να εκτεθούν με τα σχέδιά σας. Θα εκτυπώσετε μεταξοτυπία σε λιγότερο από μία ώρα. Αυτά τα άρθρα θα συζητήσουν πώς να δημιουργήσετε ένα πουκάμισο με το PhotoEZ αφού έχετε εκθέσει το στένσιλ.

Ξεκινήστε πλένοντας το πουκάμισο πριν το εκτυπώσετε. Εάν το πουκάμισο δεν έχει συρρικνωθεί εκ των προτέρων, αυτό θα μπορούσε να κάνει το σχέδιό σας να φαίνεται περίεργο αφού πλύνετε το πουκάμισο, θα μπορούσε να γίνει κυματιστό και να μην είναι επίπεδο.

Απλώστε το πουκάμισο σε ένα επίπεδο τραπέζι και σιδερώστε την περιοχή που θα τοποθετήσετε το στένσιλ. Κεντράρετε το στένσιλ στο πουκάμισο. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε το στένσιλ με γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω, με την πλευρά της οθόνης προς τα πάνω. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μπλε ζωγράφους για να κρατάω το στένσιλ κάτω. Κρατάει καλά το στένσιλ, και δεν αφήνει υπολείμματα. Κολλήστε με ταινία και τις τέσσερις πλευρές του στένσιλ, θα σας εμποδίσει να κολλήσετε κατά λάθος χρώμα στο πουκάμισο έξω από το στένσιλ.

Θα χρειαστείτε μελάνι που είναι ειδικά κατασκευασμένο για μεταξοτυπία σε υφάσματα. Το χρώμα εκτύπωσης υφασμάτων Speedball είναι μια καλή μάρκα για χρήση, ωστόσο υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές. Εφαρμόστε το χρώμα στην κορυφή του στένσιλ. Χρησιμοποιήστε το μάκτρο και απλώστε το χρώμα σε όλο το στένσιλ. Πιέστε σταθερά και κρατήστε το μάκτρο σε γωνία 45 μοιρών. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα καλύπτει ολόκληρο το σχέδιο. Κρατήστε το μάκτρο στις 90 μοίρες για να αφαιρέσετε όλο το επιπλέον χρώμα από το στένσιλ.

Ξεκολλήστε το στένσιλ μαζί με την ταινία. Πλύνετε το στένσιλ στο νεροχύτη με ζεστό νερό και τα χέρια σας. Αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος των φύλλων PhotoEZ. Οι παραδοσιακές σίτες με τα σκληρά, ξύλινα κουφώματα συνήθως πρέπει να καθαρίζονται με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου αν δεν έχετε και να νεροχύτη βιομηχανικού μεγέθους στο σπίτι σας. Μπορείτε να πλύνετε τα φύλλα PhotoEZ ακριβώς στο νεροχύτη.

Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει τελείως. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί κεριού πάνω από το σχέδιο. Η θερμότητα έβαλε την εικόνα στο πουκάμισο. Αυτό ουσιαστικά «λιώνει» το χρώμα μέσα στο ύφασμα, για να μην ξεφλουδίσει ή να ξεπλυθεί εύκολα στο πλυντήριο. Κρατήστε το σίδερο να κινείται πάνω από την εικόνα, δεν θέλετε να κάψετε το πουκάμισό σας.

Σχολιάστε