Υλικό καμβά από καουτσούκ – Είναι καλό για μια οθόνη προβολέα DIY;

Το υλικό καμβά από καουτσούκ διαφημίζεται μερικές φορές ως εξαιρετικό υλικό οθόνης προβολής και αγοράζεται συχνά από τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου στο eBay. Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν μπορεί να συγκριθεί με το ύφασμα οθόνης προβολέων που χρησιμοποιείται σε εμπορικές οθόνες ή με πιο κοινά υλικά οθόνης προβολέων DIY, όπως χαρτί χωρίς ραφή ή πανί συσκότισης.

Υλικό καμβά από καουτσούκ Vs. Εμπορικές Οθόνες Προβολέων

Πρώτα απ ‘όλα, δεν υπάρχει πραγματικά μεγάλη σύγκριση μεταξύ του καουτσούκ καμβά και του υλικού που χρησιμοποιείται σε μια οθόνη προβολής υψηλής ποιότητας, όπως η οθόνη προβολής Da-Lite ή η οθόνη προβολέα Draper, συνήθως πρόκειται για οθόνη προβολέα βινυλίου. Η εικόνα από μια καλή εμπορική οθόνη θα είναι πολύ ανώτερη, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον προβολέα που χρησιμοποιείται. Με έναν προβολέα προηγμένης τεχνολογίας, αυτή μπορεί να μην είναι μεγάλη διαφορά, αλλά ακόμη και τότε ο φωτισμός περιβάλλοντος θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση στο χαμηλότερο κέρδος που συνήθως σχετίζεται με το καουτσούκ υλικό καμβά. Ο λαστιχένιος καμβάς συνήθως κάνει μια καλή οθόνη προβολέα HDTV, καθώς αυτοί οι προβολείς έχουν συνήθως υψηλή απόδοση αυλών. Εάν πιστεύετε ότι το κέρδος μπορεί να είναι πρόβλημα, ελέγξτε εάν ο πωλητής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποσό του κέρδους που παρέχεται από τον καμβά ή ακόμη προσπαθήστε να αποκτήσετε κάποιο δείγμα υλικού πριν παραγγείλετε ένα πλήρες σετ.

Υλικό καμβά από καουτσούκ Vs. Χαρτί χωρίς ραφή

Το χαρτί χωρίς ραφή είναι ίσως το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό σε μια φθηνή οθόνη προβολέα. Με το χαρτί χωρίς ραφή έχετε το πλεονέκτημα ότι δεν θα υπάρχουν ζάρες στο χαρτί. Ένα μειονέκτημα του καμβά και του χαρτιού χωρίς ραφή είναι ότι μπορεί και τα δύο να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πίσω οθόνες προβολής. Με το ύφασμα καμβά μπορεί να υπάρχουν κάποιες ελαφριές ρυτίδες, αν και θα πρέπει να φύγουν με τον καιρό, ειδικά εάν η οθόνη είναι τεντωμένη. Εάν υπάρχουν προβλήματα με το χωρίς ραφή χαρτί, μπορείτε απλά να το πετάξετε και με το χαμηλό κόστος, δεν υπάρχουν πραγματικά πολλά να ανησυχείτε. Το συνολικό χαρτί χωρίς ραφή δεν παρέχει τα αποτελέσματα του υλικού καμβά που δημιουργείται ειδικά για το οικιακό σας θέατρο και θα πρέπει να τεντωθεί, σχεδόν σίγουρα δεν πρόκειται να είναι μια φορητή λύση. Ο καμβάς οθόνης προβολέα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια οθόνη μηχανοκίνητου προβολέα, ενώ το χαρτί χωρίς ραφή δεν έχει την αντοχή. Το άνευ ραφής χαρτί έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φθηνό και είναι άμεσα διαθέσιμο σε φωτογραφικά καταστήματα.

Υλικό καμβά από καουτσούκ Vs. Πανί συσκότισης

Το πανί συσκότισης είναι ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται σε φθηνές οθόνες προβολής. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο υλικό για να δουλέψετε, καθώς είναι συνήθως κάπως τσακισμένο και πιθανότατα θα χρειαστεί να τεντωθεί, περισσότερο από τον καουτσούκ καμβά. Το κέρδος είναι πραγματικά πολύ καλό με το πανί οθόνης του προβολέα συσκότισης, αλλά υπάρχει η ταλαιπωρία των τσακίσεων και των σημαδιών στην οθόνη. Μια οθόνη κατασκευασμένη από ύφασμα συσκότισης απαιτεί συνήθως περισσότερη φροντίδα από μια από πανί προβολέα καμβά, θα μπορούσε να μετατραπεί σε φορητή οθόνη, αλλά υπάρχουν προβλήματα με το τσάκισμα και τη βρωμιά της οθόνης, έτσι δεν συνιστάται. Το πανί συσκότισης διατίθεται συνήθως από τοπικά καταστήματα υφασμάτων, επομένως είναι εύκολο να το αποκτήσετε.

Σχολιάστε