Χαλασμένος υπολογιστής – Διόρθωση ή Πέταγμα;

Εντάξει, οπότε ο υπολογιστής σας σταμάτησε να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο. Είναι ο σκληρός δίσκος; Ο επεξεργαστής; Είναι κάποιο adware, Trojan, ιός; Έχει καεί κάποιο τσιπ στη μνήμη RAM ή έχει υπερφορτωθεί η CPU;

Θα πρέπει να προσλάβετε μια υπηρεσία επισκευής υπολογιστών ή θα πρέπει να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή;

Μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, που θα βασιστείτε στα οικονομικά σας και στην ηλικία του υπολογιστή σας.

Εάν ο υπολογιστής σας είναι άνω των μερικών ετών, ενδέχεται να μην είναι οικονομικά αποδοτική η επισκευή του. Για παράδειγμα, εάν η μητρική πλακέτα φυσήξει, τότε εκτός και αν βρείτε μια παρόμοιας ηλικίας στο eBay, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον επεξεργαστή, την ψύκτρα και τη μνήμη, καθώς τα πρωτότυπα δεν είναι πιθανό να λειτουργήσουν στη νέα σας μητρική πλακέτα.

Ο παράγοντας κόστους πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη όταν σκεφτόμαστε την επισκευή υπολογιστή. Η αγορά ενός νέου υπολογιστή μπορεί να σας κοστίσει έως και δέκα φορές περισσότερο από την επισκευή του υπάρχοντος υπολογιστή σας.

Υπάρχει επίσης ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της αγοράς ενός νέου υπολογιστή – τι κάνετε με τον παλιό; Το πετάτε έξω για να σαπίσει σε μια χωματερή και να μολύνει το περιβάλλον ή πληρώνετε για να το απορρίψετε σωστά; Ή κάνεις ό,τι κάνουμε τόσοι πολλοί από εμάς και το χώνεις στο πίσω μέρος της σοφίτας ή του γκαράζ και το ξεχνάς μέχρι να γίνει αντίκα.

Το τελευταίο θέμα είναι η τεχνική σας ικανότητα. Ενώ οι υπολογιστές έχουν γίνει ευκολότεροι για τους αρχάριους στη χρήση και την εργασία με αυτούς, εξακολουθούν να αποτελούν τεχνικά προβλήματα. Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τον προγραμματισμό του βίντεο πόσο μάλλον να αλλάξουμε τον επεξεργαστή σε έναν υπολογιστή.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι ένας υπολογιστής είναι, σε τελική ανάλυση, ένα ευαίσθητο κομμάτι εξοπλισμού και εξακολουθεί να είναι ευαίσθητο στη σκόνη και στα στατικά – στην πραγματικότητα, μπορείτε να βλάψετε σοβαρά τον υπολογιστή σας εάν δεν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Έχω πολλούς πελάτες που προσπάθησαν να επιδιορθώσουν τον δικό τους υπολογιστή και κατά λάθος διέκοψαν τον επεξεργαστή ή τη μνήμη τους επειδή απέτυχαν να λάβουν τις κατάλληλες αντιστατικές προφυλάξεις.

Δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε τις υποδοχές ή τα τσιπ σε οποιαδήποτε κάρτα υπολογιστή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει πάντα να αποθηκεύετε τις κάρτες μνήμης και υπολογιστή σε κατάλληλες αντιστατικές σακούλες για να αποφύγετε αυτή τη ζημιά. Και πάλι, βάζω τους ανθρώπους να έρχονται σε μένα με λίγη μνήμη που αγόρασαν από έναν κουβά σε μια έκθεση υπολογιστών ή σε εκπτώσεις για μπότες αναρωτιούνται γιατί δεν λειτουργεί.

Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε χρόνο για να προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία επισκευής υπολογιστών για να επιδιορθώσει τον υπολογιστή σας, όχι μόνο μπορεί να κάνει τη δουλειά πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσατε, αλλά θα την κάνει σωστά και χωρίς κανέναν κίνδυνο να καταστρέψουν τον υπολογιστή σας.

Η πρόσληψη μιας επαγγελματικής υπηρεσίας επισκευής υπολογιστών θα διασφαλίσει ότι ο υπολογιστής σας επισκευάζεται γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά – με το λιγότερο κόστος για εσάς. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να λάβετε συμβουλές από έναν επαγγελματία σχετικά με το πώς να διατηρείτε τον υπολογιστή σας σε λειτουργία αποτελεσματικά και απαλλαγμένο από ιούς, adware και Trojans.

Σχολιάστε