Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη μητρική πλακέτα παιχνιδιών

Η μητρική πλακέτα είναι η καρδιά ολόκληρου του συστήματος υπολογιστών. Είναι το εξάρτημα που συνδέει όλα τα άλλα μέρη μεταξύ τους και φροντίζει να λειτουργούν ομαλά. Ως εκ τούτου, η επιλογή της καλύτερης μητρικής πλακέτας παιχνιδιών είναι η πιο σημαντική εργασία που πρέπει να κάνετε κατά την κατασκευή ενός υπολογιστή παιχνιδιών. Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να επιλέξετε την καλύτερη μητρική πλακέτα gaming.

Αποφασίστε ποιον τύπο CPU θα χρησιμοποιήσετε

Αυτό μπορεί να φαίνεται άσχετο με την επιλογή μιας μητρικής πλακέτας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε μια μητρική πλακέτα. Ο λόγος είναι ότι ο τύπος της CPU θα καθορίσει τον τύπο της μητρικής που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε μια CPU Intel, τότε πρέπει να πάρετε τη μητρική πλακέτα socket 775 διαφορετικά η CPU δεν θα χωράει στη μητρική πλακέτα. Η απόφαση για τον τύπο της CPU θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερη επιλογή όταν επιλέγετε την καλύτερη μητρική πλακέτα gaming.

Προσδιορίστε εάν η μητρική πλακέτα υποστηρίζει τον τύπο της CPU που έχετε επιλέξει

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν χρησιμοποιείτε μια CPU Intel, πρέπει να αποκτήσετε μια μητρική πλακέτα socket 775, ενώ μια CPU AMD απαιτεί μια μητρική πλακέτα υποδοχής AM2. Επιπλέον, ορισμένες από τις παλαιότερες μητρικές πλακέτες socket 775 δεν υποστηρίζουν επεξεργαστές διπλού πυρήνα (παρόλο που χρησιμοποιούν την ίδια υποδοχή) ή ακόμη και τετραπύρηνους επεξεργαστές. Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να λάβετε επιβεβαίωση πριν αγοράσετε τη μητρική πλακέτα.

Λειτουργία overclocking

Εάν κάνετε overclocking της CPU σας, πρέπει να αποκτήσετε μια μητρική πλακέτα που σας επιτρέπει να αλλάζετε την ταχύτητα του FSB και την τάση της CPU σε μικρά βήματα.

Υποστήριξη RAM και χωρίς υποδοχή μνήμης

Η μητρική σας πλακέτα πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει DDR2 RAM, για έναν απλό λόγο ότι η DDR2 είναι αυτή τη στιγμή η ταχύτερη RAM στην αγορά. Ένα επιπλέον στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η μέγιστη ταχύτητα μνήμης RAM που υποστηρίζει η μητρική πλακέτα. Ορισμένες μητρικές μπορούν να υποστηρίξουν μόνο μέχρι DDR2 667MHz RAM ενώ οι πιο πρόσφατες μπορούν να υποστηρίξουν έως και DDR2 1066MHz.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM σας στο μέλλον, επομένως η τρέχουσα μητρική σας πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 υποδοχές μνήμης και να υποστηρίζει έως και 8 GB RAM, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναβάθμιση στο μέλλον.

SLI/ Έτοιμο για Crossfire

Η μητρική πλακέτα έτοιμη για SLI / Crossfire σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ίδιες κάρτες γραφικών υψηλής απόδοσης για την απόδοση των γραφικών, επιτυγχάνοντας έτσι ταχύτερα και πιο ρεαλιστικά εφέ βίντεο. Δεν υποστηρίζουν όλες οι μητρικές πλακέτες αυτήν τη δυνατότητα. Καθώς τα εφέ βίντεο γίνονται όλο και πιο προηγμένα, σύντομα η τεχνολογία SLI ή Crossfire θα γίνει το πρότυπο για την προβολή βίντεο. Επομένως, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνολογία τώρα, συνιστάται να αποκτήσετε μια μητρική πλακέτα παιχνιδιών με δυνατότητα SLI ή Crossfire.

Ελεγκτής SATA 2

Το SATA2 μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με διπλάσια ταχύτητα από το SATA 1. Όταν πρόκειται για gaming, κάθε ταχύτητα μετράει και αυτή η αύξηση της ταχύτητας μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας στο παιχνίδι σας. Μια θύρα SATA 2 είναι συμβατή με συσκευές SATA 1, αλλά όχι το αντίστροφο. Είναι καλύτερα να αποκτήσετε μια μητρική πλακέτα που να υποστηρίζει συσκευές SATA 2. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε RAID, τότε πρέπει να αποκτήσετε μια μητρική πλακέτα που να έχει τέσσερις θύρες SATA 2.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη πρόσθετες δυνατότητες, όπως επιπλέον θύρες USB2.0, firewire, ενσωματωμένο LAN και LED μπροστινού πίνακα όταν επιλέγετε μια μητρική πλακέτα gaming. Μερικές από τις μητρικές έχουν περισσότερες δυνατότητες από τις άλλες και πρέπει να κάνετε σύγκριση για να δείτε τις διαφορές.

Χαρακτηριστικά όπως ο ενσωματωμένος ήχος και το βίντεο δεν είναι τόσο σημαντικά στην καλύτερη μητρική πλακέτα παιχνιδιών, καθώς δεν θα μπορούσαν να συμβάλουν καλά σε μια καλή περίοδο παιχνιδιού. Για έναν υπολογιστή παιχνιδιών, πρέπει να αποκτήσετε ξεχωριστή κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου για να παίξετε το πιο πρόσφατο παιχνίδι της αγοράς.

συμπέρασμα

Όταν παίρνετε την καλύτερη μητρική για gaming, αξίζει να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να συγκρίνετε με διάφορες πλακέτες. Δεδομένου ότι είναι το πιο σημαντικό μέρος σε ολόκληρο το σύστημα υπολογιστή, μην ξοδεύετε ποτέ χρήματα σε αυτό.

Σχολιάστε