Όλα για τις αντιδραστικές βαφές με ίνες σε μεταξοτυπία με μπλουζάκια

Το χρώμα στην εκτύπωση οθόνης μπλουζών είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν εργάζεστε με ασυνήθιστα υλικά, όπως οργανικές ίνες και μελάνια με βάση το νερό. Αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό του σχεδίου για την εκτύπωση μπλουζών. Το χρώμα του υφάσματος είναι πολύ σημαντικό γιατί θα επηρεάσει το πώς θα φαίνεται το σχέδιο.

Τα σκουρόχρωμα υφάσματα είναι πιο δύσκολο να εκτελεστούν οι εργασίες εκτύπωσης σε μπλουζάκια. Το σκοτάδι της βαφής του υφάσματος επηρεάζει τον τρόπο εμφάνισης των χρωμάτων του μελανιού όταν απορροφώνται στις ίνες και ενσωματώνονται κατά τη διαδικασία σκλήρυνσης.

Πώς να κάνετε μεταξοτυπία σε μπλουζάκια με αντιδραστικές βαφές με ίνες

Οι βαφές που αντιδρούν με ίνες είναι μόνιμες χρωστικές για υφάσματα. Δεν ξεπλένονται ούτε ξεθωριάζουν εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια απλή τεχνική, εκτός εάν η διαδικασία περιλαμβάνει μια πιο περίπλοκη μέθοδο διαχωρισμού χρωμάτων.

Θα χρειαστεί να απορρίψετε την αντιδραστική βαφή με ίνες από την περιοχή του υφάσματος όπου σκοπεύετε να εκτυπώσετε το σχέδιό σας. Χρησιμοποιήστε λευκαντικά πηκτικά, όπως Monogum ή υγρά απορρυπαντικά, αναμεμειγμένα με οικιακή χλωρίνη ή χρησιμοποιήστε το Clorox Bleaching Pen για να αιμορραγήσετε την περιοχή του χρώματος.

Όταν η περιοχή έχει γίνει πιο ανοιχτό χρώμα, είναι έτοιμη για τη διαδικασία εκτύπωσης. Πριν εφαρμόσετε το μελάνι στο ύφασμα, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή έχει εξουδετερωθεί, ξεπλυθεί και στεγνώσει. Μπορείτε να σκληρύνετε το σχέδιο μέσω θέρμανσης ή με στέγνωμα στον αέρα.

Χρήση ινών αντιδραστικών χρωμάτων για μεταξοτυπία σχεδίων μπλουζών

Αν και οι αντιδραστικές βαφές με ίνες χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό του υφάσματος, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση του σχεδίου σε λευκά βαμβακερά μπλουζάκια. Όπως τα μελάνια με βάση το νερό, οι αντιδραστικές βαφές με ίνες έχουν απαλό χέρι. Επίσης δεν ξεθωριάζουν ούτε ξεπλένονται εύκολα.

Το ύφασμα μπορεί να βυθιστεί, να ψεκαστεί ή να βαφτεί με βαφές. Μπορεί επίσης να βυθιστεί επιλεκτικά σε λουτρό βαφής όπως στο tie-dyeing ή στο batik. Για μεταξοτυπία, οι βαφές θα πρέπει να αναμειχθούν με αλγινικό νάτριο για να πυκνώσουν με την ίδια συνοχή με τα μελάνια μεταξοτυπίας για μπλουζάκια. Χωρίς το παχυντικό, οι βαφές θα ρέουν απλώς μέσα από την οθόνη.

Άλλες μέθοδοι εκτύπωσης T-Shirt για χρήση με αντιδραστικές βαφές με ίνες

Όταν γνωρίζετε ότι τα μπλουζάκια είναι κατασκευασμένα από υφάσματα βαμμένα με αντιδραστικές βαφές με ίνες, είστε πολύ πιο έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε βινύλιο με επικάλυψη πλαστιζόλης για θερμική μεταφορά, χαρτιά θερμικής μεταφοράς έτοιμα με λέιζερ ή inkjet ή ψηφιακή εκτύπωση απευθείας στο ένδυμα.

Η θερμική μεταφορά μπορεί να προσθέσει περισσότερο χαρακτήρα στο σχέδιο, ειδικά όταν πρέπει να εξατομικεύσετε το t-shirt με ονόματα ή άτομα ή οργανισμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υλικά τέχνης και χειροτεχνίας, όπως γκλίτερ, πούλιες και χάντρες για να προσθέσετε πίτσα και αίγλη στο σχέδιο του t-shirt σας. Η διαδικασία εκτύπωσης οθόνης μπλουζών είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να εργαστείτε με τα παιδιά σας σε αυτό το έργο.

Σχολιάστε