10 τρόποι για να σκοτώσετε έναν υπολογιστή

Οι υπολογιστές μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους στο ότι έχουν μια πεπερασμένη διάρκεια ζωής και όπως εμείς, υπάρχουν μια σειρά από δεινά που μπορεί να προκαλέσουν παύση της ψηφιακής ύπαρξης ενός υπολογιστή. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα προέρχονται από απρόσεκτο χειρισμό, παραμέληση, ανθυγιεινά περιβάλλοντα και μεγάλη ηλικία, αφήνοντας τη μακροζωία του μέσου συστήματος υπολογιστών όχι μεγαλύτερη από δέκα χρόνια.

Ωστόσο, ο απρόσεκτος χειρισμός, η συντήρηση και οι κακώς εκπαιδευμένοι χρήστες μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ενός υπολογιστή, όπως ένας απρόσεκτος τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει τον δικό μας. Ακολουθεί μια λίστα με τις δέκα πιο κοινές αιτίες καταστροφικής βλάβης υπολογιστή.

10. Σφάλματα χρήστη – Από τη μη σωστή απενεργοποίηση έως την παράλειψη δίσκων σάρωσης, ένας χρήστης μπορεί να βλάψει σοβαρά το υλικό ενός υπολογιστή, ιδιαίτερα τις μονάδες δίσκου και τους επεξεργαστές, αν δεν ακολουθήσει τις σωστές οδηγίες κατά τη χρήση του μηχανήματος.

9. Λανθασμένη κατασκευή – πριν από χρόνια υπήρχαν μόνο λίγες εταιρείες που παρήγαγαν υπολογιστές τώρα φαίνεται ότι υπάρχει σχεδόν άπειρος αριθμός κατασκευαστών και συναρμολογητών, ορισμένοι έχουν τεράστια εμπειρία και πόρους, άλλοι δεν είναι περισσότεροι από δύο τύποι σε ένα γκαράζ, έτσι είναι Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας αυξανόμενος αριθμός συστημάτων υπολογιστών είναι ελαττωματικά όταν αγοράζονται καινούργια.

8. Κακές αναβαθμίσεις. Δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι υπολογιστές που πέφτουν θύματα κακής κατασκευής, οι αναβαθμίσεις από άπειρους τεχνικούς υπολογιστών μπορούν να προκαλέσουν φρικτά προβλήματα και ελαττωματικά πρόσθετα όπως η RAM μπορούν να σκοτώσουν έναν επεξεργαστή αμέσως. Επίσης, η προσπάθεια “υπερχρονισμού” ενός επεξεργαστή μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μοιραία τήξη.

7. Ατυχίες συσκευής USB. Φαίνεται ότι όλα μπορούν να συνδεθούν σε USB αυτές τις μέρες. Ωστόσο, ίσως η συσκευή USB σας δεν είναι κατάλληλη για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε ή μπορεί να είναι ελαττωματική που οδηγεί σε θανατηφόρο βραχυκύκλωμα.

6. Αύξηση/κοπή ισχύος. Οι υπερτάσεις ρεύματος ή οι απροσδόκητες διακοπές ρεύματος μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν στιγμιαία απώλεια δεδομένων, αλλά μπορούν επίσης να τροφοδοτήσουν έναν επεξεργαστή και να τον καταστήσουν άχρηστο. Δεν είναι μόνο η τροφοδοσία από το δίκτυο που προκαλεί προβλήματα, αλλά ο κεραυνός μπορεί να εκτοξευθεί μέσω καλωδίων (ακόμη και τηλεφωνικών καλωδίων) καταστρέφοντας το σύστημά σας και η συσσώρευση στατικών μπορεί να προκαλέσει παρόμοια αποτελέσματα.

5. Σκόνη. Ένα περιβάλλον με σκόνη θα φράξει τον υπολογιστή και θα μπλοκάρει τις οπές ψύξης προκαλώντας την υπερθέρμανση του υπολογιστή. Η σκόνη μπορεί επίσης να περιέχει αγώγιμο υλικό και σωματίδια μπορεί να κολλήσουν στις πλακέτες κυκλωμάτων και να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Ακόμη και οι οικικοί υπολογιστές αν δεν καθαριστούν σωστά μπορεί να υποκύψουν σε προβλήματα που προκαλούνται από την υπερβολική σκόνη.

4. Νερό/υγρά. Φυσικά οι υπολογιστές είναι ηλεκτρικοί και με όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, οι υπολογιστές και το νερό δεν αναμειγνύονται, μόνο ένα χυμένο φλιτζάνι καφέ θα μπορούσε να δει το τέλος του υπολογιστή σας.

3. Θερμότητα. Οι επεξεργαστές μπορούν να λειτουργούν εξαιρετικά ζεστά και εάν ένα σύστημα ψύξης υπολογιστών είναι ανεπαρκές (επειδή το μηχάνημα έχει αναβαθμιστεί, υπερχρονιστεί ή απλώς έχει βουλώσει με σκόνη και βρωμιά) θα είναι θέμα χρόνου να γεμίσει οριστικά.

2. Κρύο. Όπως και με τη ζέστη, οι υπολογιστές δεν απολαμβάνουν πολύ το κρύο. Οι επεξεργαστές δεν θα λειτουργούν καθόλου εάν η θερμοκρασία λειτουργίας είναι πολύ κρύα και οι επεξεργαστές μπορούν να παγώσουν μόνιμα εάν η θερμοκρασία πέσει πολύ.

1. Χτυπήματα/κτυπήματα. Οι υπολογιστές είναι ευαίσθητα μηχανήματα, η απλή μετακίνηση ενός υπολογιστή σε άλλο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει όλεθρο, διαταράσσοντας τα ευαίσθητα κυκλώματα και τους σκληρούς δίσκους. Η πτώση ενός υπολογιστή ή τα δυνατά χτυπήματα και χτυπήματα θα καταστρέψουν μόνιμα τα κυκλώματα και τους επεξεργαστές ή θα αποσπάσουν την καλωδίωση.

Υπάρχουν φυσικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία ενός υπολογιστή, όπως η διασφάλιση πάντα ότι οποιοσδήποτε υπολογιστής έχει συναρμολογηθεί σωστά και ότι τυχόν αναβαθμίσεις γίνονται προσεκτικά από έναν πλήρως εκπαιδευμένο επαγγελματία. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό με καταστολέα υπέρτασης (πολλοί ειδικοί υπολογιστών θα σας πουν ότι το τροφοδοτικό είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα σε έναν υπολογιστή και δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό) και ότι ελέγχονται τυχόν περιφερειακά να λειτουργούν σωστά πριν τα συνδέσετε (ζητήστε να τα δείτε να λειτουργούν στο κατάστημα) και θα εκτελούνται σωστά στο λειτουργικό σας σύστημα.

Τέλος, υπάρχουν τρόποι χαμηλού κόστους για να προσθέσετε επιπλέον προστασία σε έναν υπολογιστή, σε σχήμα περιβλήματος υπολογιστή, ιδιαίτερα χρήσιμοι εάν ο υπολογιστής σας πρέπει να λειτουργεί σε σκονισμένο ή υγρό περιβάλλον, σε διαφορετικές θερμοκρασίες και επιρρεπές σε χτυπήματα και χτυπήματα.

Αυτά τα βιομηχανικά περιβλήματα υπολογιστών είναι σχετικά χαμηλού κόστους και μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν οποιονδήποτε υπολογιστή, οθόνη ή εκτυπωτή. Συχνά περιέχουν κλιματιστικά και θερμάστρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και μπορούν να προστατεύσουν από εξαιρετικά δυνατά χτυπήματα και χτυπήματα (μερικοί ισχυρίζονται ακόμη και ότι είναι ανθεκτικά στις βόμβες). Αυτά τα περιβλήματα εμποδίζουν επίσης την είσοδο σκόνης και υγρών (μερικά μπορούν ακόμη και να κολληθούν σε βιομηχανικά περιβάλλοντα χωρίς φόβο ζημιάς) και επιτρέπουν τη χρήση ενός συμβατικού υπολογιστή στα πιο εχθρικά περιβάλλοντα από φούρνους, καταψύκτες, σκονισμένα πατώματα καταστημάτων και ακόμη και εκρηκτικά περιβάλλοντα .

Σχολιάστε