20 τρόποι για να προετοιμαστείτε για μια καριέρα στο Graphic Design

Πολλοί σπουδαστές σχεδίου δυσκολεύονται να μεταβούν από φοιτητές σε εργαζόμενους απλώς και μόνο λόγω έλλειψης προετοιμασίας. Καθώς ο κλάδος του γραφικού σχεδιασμού είναι τόσο ανταγωνιστικός, είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας. Η γραφιστική είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία που απαιτεί πολλές δεξιότητες από τους υπαλλήλους. Πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται με μια πραγματική δουλειά γραφικού σχεδιασμού επειδή δεν ξέρουν τι να περιμένουν και καταπονούνται. Ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκεστε στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, έχουμε συμμορφωθεί με μια λίστα για να σας βοηθήσουμε καλύτερα να προετοιμαστείτε για την καριέρα σας.

1. Πήγαινε στο σχολείο

Υπάρχουν πολύ λίγοι νέοι γραφίστες που έχουν τόσο καλό συνδυασμό δεξιοτήτων και επίγνωσης για να είναι επιτυχημένοι αμέσως έξω από την πύλη. Το να έχετε πτυχίο γραφιστικής είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και πολλοί εργοδότες θα βαρύνουν περισσότερο το γεγονός ότι έχετε ένα πιστοποιητικό σε σύγκριση με κάποιον άλλο. Χρειάζεστε ακόμα ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο, αλλά το να έχετε πτυχίο γραφιστικής κάτω από τη ζώνη σας θα είναι εντυπωσιακό.

2. Εργαστείτε σκληρά

Το να βγάλεις την πρώτη σου δουλειά από τη σχολή γραφιστικής θα είναι σκληρή δουλειά. Υπάρχει πολλή δουλειά εκεί έξω, αλλά πρέπει να είστε προνοητικοί για το μέλλον σας και να το αναζητήσετε. Εάν κάνετε τη σωστή έρευνα και συνδεθείτε με τους κατάλληλους ανθρώπους στον κλάδο, θα είναι πιο εύκολο για σας να κυνηγήσετε άτομα που θα είναι σε θέση να σας προσφέρουν μια δουλειά γραφιστικής.

3. Υπολογίστε την εξειδίκευσή σας

Υπάρχουν πολλές βρύσες στη γραφιστική – σχεδιασμός λογοτύπου, σχεδιασμός επαγγελματικών καρτών, σχεδιασμός φυλλαδίων, ταυτότητα και επωνυμία, σχεδιασμός και διαφήμιση περιοδικών και βιβλίων. Μάθετε ποιο κανάλι απολαμβάνετε περισσότερο και στο οποίο εργάζεστε καλύτερα. Η εξειδίκευση θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε όταν προετοιμάζεστε για την καριέρα σας ως γραφίστας.

4. Προγραμματίστε τα μαθήματά σας

Προγραμματίστε τα μαθήματά σας για αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμα και τον τρόπο ζωής σας. Εάν θέλετε να αρχίσετε να εργάζεστε νωρίτερα, συνεργαστείτε με σχολικούς συμβούλους για να παρακολουθείτε γρήγορα το πρόγραμμα γραφιστικής σας, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε νωρίτερα. Εάν θέλετε να λάβετε περισσότερα μαθήματα για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας στο σχεδιασμό (που δεν βλάπτει ποτέ κανέναν), μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε στο πρόγραμμά σας.

5. Να είσαι ωραίος

Το να είσαι καλός θα σε πάει μακριά στον κλάδο. Καθώς προετοιμάζεστε για την καριέρα σας ως γραφίστας, να θυμάστε ότι πολλοί εργοδότες είναι εξαιρετικά απασχολημένοι. Όταν τηλεφωνείτε, στέλνετε e-mail και παίρνετε συνεντεύξεις με πιθανούς εργοδότες, θυμηθείτε να είστε ευγενικοί γιατί αφιερώνουν χρόνο από τη μέρα τους για να μιλήσουν μαζί σας. Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους με σεβασμό και είναι πιο πιθανό να πάρετε το ίδιο σε αντάλλαγμα.

6. Δίκτυο

Η δικτύωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως φοιτητής γραφιστικής και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. Το #5 και το #6 είναι συνδεδεμένα – εάν είστε καλοί με τους ανθρώπους, είναι πιο πιθανό να σας παραπέμψουν σε κάποιον για δουλειά. Διατηρήστε επαφή με το δίκτυο επαφών σας και να είστε πραγματικά φιλικοί.

7. Κατακτήστε το λογισμικό σας

Το Photoshop, το Illustrator και το InDesign είναι εργαλεία που πρέπει να είστε εξοικειωμένοι και άνετα. Οι περισσότεροι εργοδότες θα περιμένουν από εσάς να γνωρίζετε αυτά τα εργαλεία μόλις αποφοιτήσετε.

8. Εκμεταλλευτείτε τους πόρους

Πολλοί από αυτούς τους τύπους υπηρεσιών δεν αξιοποιούνται στο κολέγιο. Οι υπηρεσίες υπάρχουν για έναν λόγο – για να σας βοηθήσουν. Αν ψάχνετε για δουλειά, βοήθεια με βιογραφικό, δεξιότητες συνέντευξης κ.λπ. θα σας βοηθήσουν με μεγάλη χαρά.

9. Κάντε Side Projects ή Freelance

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία όταν είστε νέοι είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας προσωπικά έργα ή έναν ελεύθερο επαγγελματία στο πλάι. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους μαθητές να βγάλουν κάποια επιπλέον μετρητά ενώ παρακολουθούν τη σχολή γραφιστικής. Τα παράπλευρα έργα είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε εργασία στο χαρτοφυλάκιό σας που είναι αποκλειστικά δική σας. Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εργαστείτε σε έργα σχεδιασμού πραγματικού κόσμου με πραγματικούς πελάτες. Χρησιμοποιήστε αυτές τις εμπειρίες ως τρόπο για να βελτιώσετε και να οξύνετε τις δεξιότητές σας.

10. Ψάξτε για Κριτική

Τα σχέδια κανενός δεν είναι τέλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναζήτηση άλλων ανθρώπων για να αναζητήσουν τα λάθη σας είναι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να λάβετε σχόλια στην αρχή επειδή μπορεί να νιώθετε ότι η εργασία σας δέχεται προσωπική επίθεση. Θυμηθείτε να διαφοροποιείτε τον εαυτό σας από τη δουλειά σας και να τη χρησιμοποιείτε για να βελτιωθείτε.

11. Βρείτε Πρακτικές/Τοποθετήσεις Γραφιστικής

Η εμπειρία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσεις. Η εμπειρία είναι αυτή που θα σας βάλει στην κορυφή των βιογραφικών στα γραφεία σχεδιασμού. Στείλτε email ή καλέστε γραφεία από τα οποία θέλετε να έχετε την καλύτερη εμπειρία. Πολλά πρακτορεία θα λάβουν ασκούμενους χωρίς να τους διαφημίσουν (και μπορεί ακόμη και να σας πληρώσουν).

12. Διαβάστε

Το διάβασμα είναι μια από τις καλύτερες δεξιότητες που μπορείτε να κληρονομήσετε όταν προετοιμάζεστε για την καριέρα σας ως γραφίστας. Πολλά στοιχεία της βιομηχανίας σχεδιασμού αλλάζουν τόσο γρήγορα που θα χρειαστεί να είστε σε θέση να συμβαδίζετε με τα πιο πρόσφατα πρότυπα. Επαγγελματικά, η ανάγνωση βιβλίων και άρθρων στο Διαδίκτυο θα σας κάνει πιο έξυπνο σχεδιαστή.

13. Μάθετε Επιχειρήσεις

Το να είστε γνώστες σε γενικούς επιχειρηματικούς όρους θα αποδειχθεί πολύτιμο αργότερα στην καριέρα σας. Εάν ποτέ θέλετε να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας πλήρους απασχόλησης, θα πρέπει να ξέρετε πώς να διευθύνετε μια επιχείρηση. Η παρακολούθηση μαθημάτων όπως τα οικονομικά, το μάρκετινγκ, η διαφήμιση και η επιχειρηματική επικοινωνία θα είναι επωφελής για εσάς.

14. Να είστε πρωτότυποι

Πρέπει να έχεις προσωπικό στυλ. Χωρίς εσάς, μπορείτε να αποκτήσετε πολλά μέσα στους εκατοντάδες φοιτητές γραφιστικής που μπορεί να κάνουν αίτηση για τις ίδιες θέσεις εργασίας που είστε! Ένας καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας είναι να κάνετε επωνυμία. Ονομάστε το χαρτοφυλάκιό σας, τα e-mail σας, το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας και την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να είστε συνεπείς σε όλα αυτά.

15. Να έχετε χαρτοφυλάκιο

Το να μην έχετε χαρτοφυλάκιο δεν θα σας πάει πολύ μακριά στον κλάδο της γραφιστικής. Τα χαρτοφυλάκια είναι ένας τρόπος για να κάνετε το brand σας και να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας. Εάν δεν έχετε πολλά κομμάτια χαρτοφυλακίου, δημιουργήστε δευτερεύοντα έργα για τον εαυτό σας, εργαστείτε για φίλους και οικογένεια ή ελεύθεροι επαγγελματίες με πραγματικούς πελάτες.

16. Έχετε ένα βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή

Ακόμα κι αν κάποιοι λένε ότι το βιογραφικό είναι πλέον νεκρό στη βιομηχανία σχεδιασμού, είναι καλό να υπάρχει. Εάν μια εργασία γραφιστικής υπερβαίνει έναν αριθμό εφαρμογών, δεν θα έχουν χρόνο να εξετάσουν το χαρτοφυλάκιο σχεδίασής σας. Αντίθετα, θα εξετάσουν απλώς το βιογραφικό σας για να δουν εάν έχετε τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη θέση. Στη συνοδευτική επιστολή σας θυμηθείτε να συμπεριλάβετε ποιοι είστε, γιατί επικοινωνείτε με τον άλλον και γιατί θέλετε να εργαστείτε σε αυτό το γραφικό σχέδιο

πρακτορείο.

17. Ακολουθήστε τους ανθρώπους που σας εμπνέουν

Το να ακολουθείς ανθρώπους που θαυμάζεις είναι σημαντικό γιατί μπορεί να είναι μια συνεχής πηγή έμπνευσης. Το Twitter είναι μια εξαιρετική κοινότητα για γραφίστες γιατί μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε όλους τους «ηγέτες» στον κλάδο των γραφιστών.

18. Κάντε μια λίστα με μέρη/άτομα για τα οποία θέλετε να εργαστείτε

Εάν ένας από τους στόχους σας είναι να εργαστείτε για ένα συγκεκριμένο πρακτορείο, κάντε την έρευνά σας πριν καν αποφοιτήσετε. Ψάχνουν για σχεδιαστές; Πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία τους; Πόσους υπαλλήλους έχουν; Τι είδους δουλειά παράγουν συνήθως και είναι το στυλ σας; Είναι το περιβάλλον της εταιρείας κάπου όπου μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να ταιριάζει;

19. Παρακολούθηση εκδηλώσεων

Το να είσαι ενεργός στο διαδίκτυο είναι υπέροχο, αλλά η συνάντηση με άλλους και η παρακολούθηση εκδηλώσεων εκτός σύνδεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με την κοινότητα. Αν και πολλά από αυτά τα συνέδρια είναι αρκετά ακριβά για φοιτητές γραφιστικής, αν μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα, επωφεληθείτε από αυτό.

20. Κάνετε έρευνα σχετικά με τις απαιτήσεις εργασίας

Οι απαιτήσεις εργασίας για γραφίστες θα αλλάξουν ελαφρώς από τη μια εταιρεία στην άλλη. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να προετοιμαστείτε για την καριέρα σας γιατί σας ενημερώνει τι πρέπει να περιμένετε στη δουλειά. Εάν δεν ξέρετε τι θα απαιτήσουν οι εργοδότες σας από εσάς, μπορεί να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία μετάβασης από φοιτητή σε εργαζόμενο.

Σχολιάστε