5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή

Η αγορά ενός νέου φορητού υπολογιστή δεν είναι μια εύκολη περιπέτεια, καθώς υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φορητών υπολογιστών στην αγορά. Αυτό απλώς προκαλεί σύγχυση στους ανθρώπους να επιλέξουν το καλύτερο για τον εαυτό τους. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Προσπαθούμε να απλοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία για τους ανθρώπους δίνοντάς τους ένα σύνολο κριτηρίων, μερικά βασικά πράγματα εκτός από τον προϋπολογισμό, τα οποία πρέπει να σκεφτούν όλοι πριν αγοράσουν μια νέα συσκευή. Παρακάτω δίνονται μερικά από αυτά τα σημαντικά πράγματα.

1. Μέγεθος

Οι φορητοί υπολογιστές ποικίλλουν σε μέγεθος από 12 ίντσες έως 17 ίντσες. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τη χρήση της συσκευής από εσάς. Επομένως, η επιλογή ενός ιδανικού μεγέθους είναι σημαντική. Οι συσκευές που κυμαίνονται από 12 έως 14 ίντσες είναι φορητές εκτός του ότι είναι πιο λεπτές και ελαφρύτερες από τις άλλες.

Αυτά περιλαμβάνουν τα EliteBooks και Ultrabooks. Οι παραδοσιακοί φορητοί υπολογιστές είναι περίπου 15,6 ίντσες, γεγονός που τους καθιστά έναν καλό συνδυασμό φορητότητας και ισχύος για εσάς. Οι μετατρέψιμες συσκευές μπορούν να μετατραπούν σε tablet καθώς το πληκτρολόγιο είτε αποσπάται είτε διπλώνεται. Ορισμένα έχουν επίσης την επιλογή οθονών αφής. Αυτές οι συσκευές είναι διαθέσιμες σε όλες σχεδόν τις μάρκες, όπως HP, DELL, ASUS και LENOVO.

2. CPU

Η ταχύτητα επεξεργασίας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όταν ψάχνετε για νέο φορητό υπολογιστή. Οι περισσότερες συσκευές είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστές Intel Core Based CPU’S, όπως οι σειρές i3, i5, i7 και i9. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η σειρά φορητών υπολογιστών i3 έχει αρκετή ισχύ για να εκτελέσει όλες τις βασικές εργασίες.

Αλλά ο επεξεργαστής i5 βρίσκεται κυρίως στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας. Το i7 είναι για άτομα που απαιτούν την καλύτερη απόδοση από τις μηχανές τους. Από την άλλη, τα i9 είναι ακόμα πιο ισχυρά από τα i7.

3. RAM

Μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του νέου σας φορητού υπολογιστή. Σχεδόν όλες οι συσκευές έχουν ελάχιστη μνήμη RAM 4 GB. Ωστόσο, εάν η χρήση σας περιλαμβάνει βαρύτερες εφαρμογές, θα πρέπει να εξετάσετε τουλάχιστον 8 GB ή 16 GB μνήμης RAM.

4. Αποθήκευση

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή είναι η αποθήκευσή του, καθώς κανείς δεν θα ήθελε να εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής του. Προηγουμένως, οι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούνταν σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αλλά τα σημερινά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD).

Οι SSD μπορούν να αυξήσουν τη συνολική απόδοση της συσκευής, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπορούν να φορτώσουν δεδομένα πολύ πιο γρήγορα κατά την εκκίνηση του συστήματος. Επομένως, εάν ψάχνετε για νέο φορητό υπολογιστή, προσπαθήστε να αναζητήσετε τις συσκευές που συνοδεύουν SSD.

5. Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Κατά την αναζήτηση ενός νέου φορητού υπολογιστή, θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε άλλους παράγοντες, όπως ο χρόνος μπαταρίας, η ποιότητα οθόνης, οι λειτουργίες πληκτρολογίου και η ποιότητα κατασκευής, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Τέτοιες λειτουργίες είναι πρόσθετα στην αναζήτησή σας για έναν ιδανικό φορητό υπολογιστή.

Το Takeaway

Μπορεί να μπερδευτείτε και να δυσκολευτείτε να καταλήξετε σε μια απόφαση. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε τις απλές συμβουλές που δίνονται παραπάνω, θα κάνει την όλη διαδικασία αγοράς ενός νέου φορητού υπολογιστή πολύ πιο απλή. Ας ελπίσουμε ότι, τώρα, θα μπορείτε να αποκτήσετε την καλύτερη συσκευή για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Σχολιάστε