6 Τύποι οθονών για σκιές και περσίδες – Μάθετε τη διαφορά!

Υπάρχουν 6 κύριες κατηγορίες υφασμάτων σήτας ή διχτυού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ρολά και συναφή προϊόντα, όπως ράγες πάνελ, πτυσσόμενες πόρτες, κάθετες και ρωμαϊκές αποχρώσεις. Δεν είναι το ίδιο και η ενημέρωση ως προς τις διαφορές τους μπορεί να είναι ο λόγος μεταξύ της σωστής λειτουργίας και ενός άχρηστου τυφλού, και συνεπώς της προσωπικής σας ικανοποίησης.

1. Ηλιακές Οθόνες

2. Οθόνες απορρήτου

3. Οθόνες συσκότισης

4. Ξύλο Υφαντό / Yute

5. Οθόνη χαρτιού

6. Πλέγμα εντόμων

1. ΗΛΙΑΚΗ ΟΘΟΝΗ

Οι ηλιακές οθόνες είναι οι πιο βιομηχανικές από όλες τις επιλογές, καθώς κατασκευάζονται με γνώμονα την ενεργειακή απόδοση και την ανθεκτικότητα. Ενώ οι κατασκευαστές έχουν βρει τρόπους να κατασκευάζουν αυτές τις περσίδες σε διάφορα επώνυμα χρώματα, αποτελούν το πρώτο στοιχείο της λειτουργίας, καθώς είναι οι πιο αποτελεσματικές στο κόψιμο της αντανάκλασης, στην αντανάκλαση του ήλιου και στη διατήρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμότητας, ενώ παράλληλα αφήνουν κάποιο βαθμό φωτός. για φιλτράρισμα.

Αλλα χαρακτηριστικά:

ένα. Οι περισσότερες ηλιακές οθόνες προσφέρουν ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

σι. Λειτουργεί ως πλέγμα εντόμων, ακόμη και για NoSeeUms.

ντο. Είναι εγγενώς επιβραδυντικά πυρκαγιάς λόγω της επικάλυψης βινυλίου, μια ηλιακή οθόνη σπάνια βοηθά στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες ηλιακών οθονών:

1α. Πολυεστέρας με επικάλυψη βινυλίου:

Ένα νήμα από πολυεστέρα παρέχει το χρώμα για τη σκιά, ενώ ένα παλτό βινυλίου δρα ως ανακλαστική ιδιότητα και προστατεύει το χρώμα, επιτρέποντάς σας να καθαρίσετε τυχόν λεκέδες εύκολα και χωρίς να ανησυχείτε ότι το χρώμα θα ξεθωριάσει. Ο συνδυασμός σήτας πολυεστέρα & PVC είναι ο λόγος που οι ηλιακές σήτες είναι το πιο ανθεκτικό από όλα τα υλικά σήτας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσθέτουν άλλα υλικά στα υφαντά τους για να βελτιώσουν την απόδοση.

1β. Fiberglass με επικάλυψη βινυλίου:

Παρόμοιο με το Polyester-PVC, εκτός από το ότι δεν προτιμάται από κάποιους λόγω της εξάρτησής του από το Fiberglass, ένα σκληρό, τραχύ και τοξικό υλικό. Σημειώστε ότι δεδομένου ότι το Fiberglass είναι επικαλυμμένο με βινύλιο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εκτός από την περίπτωση πυρκαγιάς.

1γ. Πολυεστέρας ή Fiberglass επικαλυμμένο με βινύλιο, με επένδυση αλουμινίου:

Παρόμοια με τα παραπάνω προϊόντα εκτός από το ότι το υλικό είναι επικαλυμμένο με αλουμίνιο. Μια σχετικά νέα τεχνολογία, και ως εκ τούτου τρομερά υπερτιμημένη αυτή τη στιγμή, η βάση αλουμινίου παρέχει πρόσθετες ανακλαστικές ιδιότητες που αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση.

2. ΟΘΟΝΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Οι οθόνες απορρήτου είναι συνήθως κατασκευασμένες από πολυεστέρα, υαλοβάμβακα, λευκά είδη, βαμβάκια ή άλλα υλικά. Μπορούν να παρέχουν παρόμοια ηλιακή προστασία σε σύγκριση με τις ηλιακές οθόνες, αλλά δεν έχουν την πρόσθετη ανθεκτικότητα της επίστρωσης βινυλίου. Οι οθόνες Privacy θεωρούνται συνήθως πιο διακοσμητικές και πιο απαλές από τις Solar Screens, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να πλυθούν και να συντηρηθούν, και σε πολλές περιπτώσεις, όταν ένας δυσάρεστος λεκές πέσει σε ένα, απλά δεν μπορείτε να τον αφαιρέσετε χωρίς τον κίνδυνο να αποχρωματίσετε τη σκιά σας. Πολλές οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν σχέδια και μοτίβα που διαφορετικά δεν θα βρίσκατε στην ηλιακή οθόνη.

3. ΣΚΕΥΕΣ ΟΘΟΝΕΣ

Η πλειοψηφία των οθονών συσκότισης είναι κατασκευασμένες από βινύλιο και παρέχουν 99% συσκότιση καθώς είναι ένα κλειστό, σχεδόν αδιαπέραστο ύφασμα. Η οθόνη βινυλίου είναι πολύ ανθεκτική και καθαρίζεται εύκολα. Μερικοί κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν τις οθόνες τους πιο διακοσμητικές παίρνοντας διακοσμητικά υφάσματα όπως σουέτ ή λινό και στηρίζοντας τα με βινύλιο δίνοντας στο ύφασμα ένα εφέ συσκότισης. Αν και είναι σίγουρα πιο ευχάριστα στο μάτι, η τιμή του στοιχείου μόδας μειώνει την αντοχή.

4. ΥΦΑΝΤΟ ΞΥΛΟ / ΓΙΟΥΤΕ

Το γιούτο, το μπαμπού και άλλα υλικά είναι υφασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν την ελαστικότητα και το πάχος για να δουλέψουν σε μηχανισμό ρολού, ρωμαϊκού ή πάνελ. Αυτά είναι κλασικά και εξαιρετικά διακοσμητικά, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υποφέρουν από τα ίδια μειονεκτήματα με τις οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς είναι πιο δύσκολο να διατηρηθούν. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με την ύφανση και τον κατασκευαστή, τα υφαντά ξύλα μπορεί να είναι λιγότερο ανθεκτικά από τις περισσότερες οθόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς τα φυσικά υλικά ξεθωριάζουν πιο γρήγορα από τα συνθετικά αντίστοιχα.

5. ΟΘΟΝΗ ΧΑΡΤΟΥ

Ακρυλικά, πολυεστερικά ή βαμβακερά υφαντά χαμηλής ποιότητας, μερικοί μπορεί να τα ταξινομήσουν ως οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά πιο εύστοχα τα ονομάζω περσίδες, γιατί ακριβώς αυτή είναι η υφή τους. Αυτό το υλικό οθόνης είναι λεπτό, μπορεί να σκιστεί ή να τρυπηθεί και λερώνεται εύκολα. Το θετικό είναι ότι το υλικό που μοιάζει με χαρτί είναι εύκολο να εκτυπωθεί, και πολλά από αυτά τα σχέδια συνήθως είναι. Αυτό είναι συνήθως το υλικό που θα βρείτε σε έτοιμα στόρια χαμηλού επιπέδου.

6. ΠΛΕΓΜΑ ΕΝΤΟΜΩΝ

Το βινύλιο χαλαρής ύφανσης από υαλοβάμβακα, συρμάτινο πλέγμα ή πολυεστερική επίστρωση παρέχει ελάχιστο έλεγχο από τον ήλιο και προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά προστατεύει από τα έντομα. Ενώ όλες οι παραπάνω σήτες, χάρη στη στεγανότητα της πλέξης τους, παρέχουν την ίδια λειτουργία με το Insect Mesh- Το Insect Mesh είναι συνήθως πολύ πιο οικονομικό από οποιονδήποτε άλλο τύπο οθόνης.

Σημειώστε ότι πρέπει να αγοράσετε προσυμπτωματικό έλεγχο με βάση τα έντομα της περιοχής σας. Τα περισσότερα Flies and Bugs θα σταματήσουν από τα περισσότερα πλέγματα, αλλά τα μικρά NoSeeUms απαιτούν ένα ειδικό, πιο σφιχτό πλέγμα.

Σχολιάστε