Top 5 πιο ισχυροί επεξεργαστές Intel 4ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές

Πρόσφατα αναγκάστηκα να αγοράσω ένα φορητό υπολογιστή για τον φίλο μου, έτσι φυσικά πήγα σε μια φιλόδοξη περιπέτεια στην τοπική αγορά φορητών υπολογιστών. Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να περπατάω στους διαδρόμους των αγορών φορητών υπολογιστών αναζητώντας αυτό που απλώς θα ερωτευόμουν. Όσο διασκεδαστικό ήταν για μένα, ήταν επίσης αρκετά γεμάτο εκδηλώσεις. Ένα ξεκαρδιστικό γεγονός που θυμάμαι και θα ήθελα να μοιραστώ είναι μια διαμάχη που προέκυψε ανάμεσα σε εμένα και έναν πεισματάρικο πωλητή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο άθλιος πωλητής θα υποχωρούσε κανονικά στον πελάτη, εάν φαίνεται να έχει ανώτερες γνώσεις σχετικά με το προϊόν, αλλά αυτός ο αδύνατος πωλητής με κεφάλι χοίρου ήθελε να με εξαπατήσει μέχρι τέλους. Παρόλο που οι παραπλανητικές του μέθοδοι είχαν ελάχιστη επιρροή πάνω μου, διασκέδασα πολύ διαλέγοντας το μυαλό του.

Το επιχείρημα βασικά προέκυψε σχετικά με το αν ο Intel Core i7-4500U είναι καλύτερος επεξεργαστής από τον Intel Core i7-4700QM. Η πλευρά του επιχειρήματος του ήταν ότι και οι δύο είναι πρακτικά το ίδιο. Αυτό προφανώς δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι λεπτή αλλά το αντίθετο. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα βιαστείτε να επισημάνετε το καλύτερο εδώ. Εάν είναι έτσι, τότε είστε καλά ενημερωμένοι. Ωστόσο, για όσους δεν μπορούν, δυστυχώς, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είχατε πέσει στο κόλπο αν ήσουν στη θέση μου.

Ακολουθεί η λίστα με τους καλύτερους επεξεργαστές Intel core i7 τέταρτης γενιάς για φορητούς υπολογιστές. Στο τέλος της λίστας θα δείτε ξεκάθαρα ποιος κέρδισε το επιχείρημα.

Ερχόμενος στο αριθμός 5 είναι ο Intel Core i7-4702MQ. Με τη βασική ταχύτητα ρολογιού των 2,2 GHz και τη δυνατότητα αυτόματης αύξησης της ταχύτητας ρολογιού στο 3,2 υπό βαρύτερα φορτία, αυτός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές που μπορείτε να βρείτε σε φορητούς υπολογιστές. Ο Intel Core i7-4702MQ είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής που μπορεί να τρέξει 8 νήματα τη φορά. Ο χαρακτηρισμός MQ έχει νόημα. Το ‘M’ σημαίνει κινητό και το ‘Q’ σημαίνει quad. Με τιμή στα 378 $, ωστόσο, δεν είναι ο καλύτερος επεξεργαστής στην αγορά.

Στο αριθμός 4 είναι ο 4700MQ και ναι αυτός είναι ο επεξεργαστής που ήταν το αντικείμενο της μικρής μου επιχειρηματολογίας. Με βασικές ταχύτητες 2,4 GHz και boost στα 3,4 GHz, αυτός ο επεξεργαστής είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους επεξεργαστές Intel υψηλής τεχνολογίας που διατίθενται στην αγορά αυτή τη στιγμή. Πολλές μάρκες τείνουν να διαθέτουν αυτό το μοντέλο επεξεργαστή στους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές πολυμέσων τους. Αυτός ο επεξεργαστής κοστίζει επίσης 378 $ και επομένως είναι μια πολύ καλύτερη ευκαιρία από αυτή που αναφέρθηκε προηγουμένως. Οι φορητοί υπολογιστές που διαθέτουν αυτόν τον επεξεργαστή κυμαίνονται από $800 έως $2000.

Στο αριθμός 3 είναι το προσωπικό μου αγαπημένο: Intel Core i7-4800MQ. Τετραπύρηνος επεξεργαστής με βασική ταχύτητα 2,7 GHz και ενίσχυση που τον οδηγεί στα 3,7 GHz. Με τιμή 378 $ όπως και οι δύο προηγούμενες που αναφέρθηκαν εδώ, αυτός είναι ένας επεξεργαστής που προσφέρει το καλύτερο δυνατό κόστος. Δυστυχώς, υπάρχει λίγη μαγεία στους φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν αυτόν τον επεξεργαστή. Αυτός ο επεξεργαστής δεν μπορεί να βρεθεί σε φορητούς υπολογιστές κάτω των 1000 $. Στην πραγματικότητα, το MSI GP60 2OD-072US ήταν το φθηνότερο που μπόρεσα να βρω. Άλλοι φορητοί υπολογιστές που διαθέτουν αυτόν τον επεξεργαστή περιλαμβάνουν το HP Envy 15 TouchSmart και το Lenovo IdeaPad Y510p.

Έχετε φτάσει τώρα νούμερο 2. Επιτρέψτε μου λοιπόν να τραβήξω τις κουρτίνες και να σας παρουσιάσω τον δεύτερο, το στέμμα της Intel, τον επεξεργαστή Intel Core i7-4900MQ. Ο ενθουσιασμός της παρακολούθησης αυτού του επεξεργαστή. Ωστόσο, θα ήταν σύντομη αν σκεφτείτε την αξία για τα χρήματα. Με 200 $ περισσότερα από τα προηγούμενα 3 που αναφέρθηκαν εδώ, αυτός ο επεξεργαστής διαθέτει μόνο επιπλέον 0,1 GHz και επιπλέον 2 MB προσωρινής μνήμης. Αυτό ανεβάζει την ταχύτητα ρολογιού αυτού του επεξεργαστή στα 2,8-3,8 GHz με 8MB προσωρινής μνήμης. Δεν είναι πολύ καλή συμφωνία αν με ρωτάτε.

Τώρα είναι καιρός να απελευθερώσω το στολίδι στο στέμμα, το μεγαλείο της Intel. Στο νούμερο 1 Είναι ο «ακραίος» τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7 4930MX της βασιλικής υπεροχής. Δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν επεξεργαστή με καλύτερη απόδοση από αυτόν. Εάν το πορτοφόλι σας είναι αρκετά βαρύ για να αντέξετε οικονομικά αυτό το μεγαθήριο των 1.096 $, τότε οπωσδήποτε να το αγοράσετε. Ναι, μπορείτε να κερδίσετε όλα τα δικαιώματα καυχησιολογίας δωρεάν. Αυτός ο επεξεργαστής εμφανίζεται σε ορισμένους από τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές της σειράς Lenovo Y510, Alienware και Toshiba Qosmio για παιχνίδια.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Intel Core i7-4500U δεν βρίσκεται καν στο ραντάρ. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την Toyota Corolla με την Bugatti Veyron τώρα, μπορείτε; Ελπίζω να σας άρεσε και να μάθατε κάτι από αυτό το άρθρο. Να θυμάστε πάντα να είστε μορφωμένος πελάτης, ώστε να μην παραπλανηθείτε από τις παραπλανητικές και παραπλανητικές πληροφορίες που σας δίνονται για να αγοράσετε τον πωλητή.

Σχολιάστε